HABERLER

Hoşdere Boya Badana İşleri Ustası

Hoşdere Boya Badana İşleri Ustası
  • Tarih: 03 - Ekim - 2021

Hoşdere Boya Badana İşleri Ustası

Boya seçimi yaparken oldukça dikkatli olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Özellikle ev, işyeri ya da farklı bir alanın boya ya da badana işlemlerinden önce hangi boyayı tercih edeceğinize karar vermeniz gerektiğini çok iyi bilmelisiniz. Bunun için özellikle Hoşdere Boya Badana İşleri Ustası ile iletişime geçerek gerekli profesyonel desteği almayı da unutmayın.

Herhangi bir boya malzemesinin temeli her zaman iki bileşenden oluşmaktadır. Bunlardan birisi pigment, diğeri ise bağlayıcıdır. Boyayı ortaya çıkaran onlardır. Pigment (mineral, organik veya sentetik) boyaya renk verir. Bağlayıcı, boyanın kuruduktan sonra ufalanmadan yüzeyi sürekli bir tabaka ile kaplamasını mümkün kılar. Bu konuda aynı zamanda Hoşdere Boya Badana İşleri Ustası tarafından verilen bilgiler göz önünde bulundurulduğunda boyanın içerdiği baz veya solventin de önemli olduğu anlaşılmaktadır.

Boyanın tüketici nitelikleri, bileşimlerinde belirli özellikleri iyileştiren çeşitli maddelerin varlığıyla da büyük ölçüde ilişkilidir. Genellikle bunlar çeşitli koruyucular, plastikleştiriciler, küf ve mantar oluşumunu önleyen, boya malzemesinin agresif çevresel etkilere, yangın geciktiricilere (yanmayı önleyen maddeler) direnme kabiliyetini artıran maddelerdir. 

İki ana cephe boyası türü vardır. Bunlar organik veya su bazlı olarak ifade edilebilmektedir. Organik bazlı boya (beyaz ispirto gibi çözücüler) dona karşı dayanıklıdır ve düşük sıcaklıklarda bile boyama yapılmasını mümkün kılar. Kararsız, kuru olmayan bir tabakada bile neme karşı direnç ile karakterizedir. Bu, boyama çalışmalarının her mevsim yapılmasına izin verir.

Suda çözünür boyalar, bağlayıcının yapısında farklılık gösterir. Akrilik reçinelere dayalı, silikat reçinelerine dayalı ve silikon reçinelerine dayalı olarak bu farlılıkları ifade edebilmemiz mümkün olacaktır. Akrilik boyalar çok yönlüdür, her yüzeye uygundur ve nispeten ucuzdur. 

Silikat boyalar, içlerindeki alkali ve kireç bileşenlerinin içeriği ve ayrıca küçük renk seçimi nedeniyle oldukça sınırlı bir uygulamaya sahiptir. Kural olarak, gelecekte polimer bazlı boyalarla yeniden boyamaya uygun olmayan bir katman oluşturdukları için restorasyon çalışmalarında kullanılabilirler. 

Silikat ve akrilik kaplamaların tüm olumlu nitelikleri silikon boyalar tarafından emilmiştir. Diğer şeylerin yanı sıra, suyla ıslanmayan bir yüzey oluştururlar ve bu da yağmur sırasında duvarların kendi kendini temizlemesine yardımcı olur. 

Hoşdere Boya Badana İşleri Ustası tarafından verilen bilgiler göz önünde bulundurulduğunda ayrıca, iç ve dış mekan kullanımına yönelik evrensel boyaların, yalnızca dış mekan kullanımına yönelik olanlara göre dayanıklılık açısından daha düşük olduğu akılda tutulmalıdır.